Helyi közélet

2016.05.13. 19:00

Matekverseny, immár huszonhárom éve

Debrecen - Ismét fiatal tehetségek mérhették össze tudásukat a 23. Megyei Bolyai Matematikai Versenyen, pénteken.

Debrecen - Ismét fiatal tehetségek mérhették össze tudásukat a 23. Megyei Bolyai Matematikai Versenyen, pénteken.

Megyénk számos településéről – köztük hagyományosan visszajáró intézményekből – érkeztek általános iskolás diákok, hogy részt vegyenek az évfolyamonkénti versenyen, a Bolyai János Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában. A tehetségnapon összesen 283 gyerek adhatott számot rátermettségéről, minden évfolyam első öt helyezettjét tárgyjutalommal díjazták, a további nevezők pedig oklevéllel gazdagodtak.

Az eseményt immár ötödik éve támogatja a Széchényi Tehetségprogram. Bár a feladatok évről évre megújulnak, a verseny rendszere a hagyományokra épül – fogalmazott dr. Feketéné Tunyogi Ildikó Mária, az intézmény igazgatója. – Mivel az utóbbi 23 év mindegyik tavaszán megrendeztük a tehetségnapot, az is előfordulhat, hogy olyan diákok dolgoznak most a tesztsor kitöltésén, akik szülei egykor szintén megmérettették itt tudásukat – folytatta, hozzátéve, hogy a 60 perces feladatsor után a gyerekek számára változatos sportprogramokat szerveztek, ahol új barátságok kötésére is alkalmuk nyílt.

HBN–FL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában