Helyi közélet

2016.04.12. 11:42

Videó: Látványos daruvonulás a forgalomban

Balmazújváros - Túlméretes szerelvények indultak hétfőn Balmazújvárosból Németországba.

Balmazújváros - Túlméretes szerelvények indultak hétfőn Balmazújvárosból Németországba.

Két egyenként 42 méteres daruelemet indítottak hétfő este útnak az egyik balmazújvárosi vaselemeket gyártó vállalkozás telephelyéről. A túlméretes szerelvényeknek az üzem udvaráról is komoly kihívást jelentett kifordulni, ám mind a kijárót, mind a közeli útkereszteződést is sikerrel vették be. A speciális kamionok fordulásához nagy tér szükséges, ez lehet az oka annak, hogy nem a közelebbi, de szűk hajdúnánási csomópontnál, hanem az autópálya debreceni feljárójánál tértek rá az M35-ös sztrádára.

A manőverek idejére a forgalmat leállította a rendőrség. A két kamion a felvezető- és kísérőjárművekkel Németországba tart, információink szerint egy Stuttgart közelében fekvő üzembe viszik az elemeket. A helyszínen megtudtuk, a tervek szerint csütörtökön érkeznek a célállomásra a szerelvények, amelyek csak éjjel közlekedhetnek, a sztrádán is 70 kilométeres sebességgel haladhatnak.

Videófelvételinken megtekinthetik az indulást, illetve az autópályára történő felhajtást is láthatják képeinken.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában