Helyi közélet

2016.04.20. 17:16

Videó: Jubileumi Állásbörze és Karriernap a Debreceni Egyetemen

Debrecen - Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Főépülete a 20. Állásbörze és Karriernap alkalmából, melyen csaknem 100 kiállító várta az érdeklődőket.

Debrecen - Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Főépülete a 20. Állásbörze és Karriernap alkalmából, melyen csaknem 100 kiállító várta az érdeklődőket.

A kiállítók – multinacionális cégek, kis- és középvállalkozások – már hajnalban megérkeztek, hogy mindent előkészítsenek a rendezvény kezdetére. Volt is értelme a sietségnek, hiszen már a hivatalos megnyitó előtt kígyóztak a sorok a regisztrációnál.

- Mi a létjogosultsága a rendezvénynek? – tette fel a kérdést nyitóbeszédében Bartha Elek. A Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettes szerint a résztvevő kiállítók és az érdeklődők számának folyamatos emelkedése a garancia arra, hogy érdemes megrendezni az Állásbörzét, amihez ebben az évben – a nemzetközi jelleg erősítésére – a Külügyi Börze is csatlakozott.

- Ma már egy magára valamit is adó egyetem nem hagyhatja figyelmen kívül a munkaerő-piaci igényeket, hiszen a gazdaság számára a tudományos utánpótlás biztosítása csak magasan képzett hallgatók kibocsátásával lehetséges. A boldog diplomaosztók után azonban hamar jön a való élet, amihez a munkavállalás is hozzátartozik. Ehhez kíván a rendezvénnyel segítséget nyújtani az egyetem – mondta Bartha Elek.

- Piac- és versenyképes diplomát ad a Debreceni Egyetem, ami az ország legszélesebb képzési palettáját nyújtó felsőoktatási intézménye. Az színvonalas oktatás mellett természetesen fontos, hogy a hallgatói szolgáltatások is bővüljenek, ehhez járul hozzá munkájával a Karrierközpont – fogalmazott Molnár Dániel, a DEHÖK kabinetfőnöke.

- A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) statisztikái azt mutatják, hogy a nálunk végzett hallgatók 85-90 %-a fél éven belül el tud helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit, a DPR szakmai vezetője. A diplomás pályakövetés egyidős az európai egyetemek történetével, hiszen a felsőoktatási intézmények mindig is kíváncsiak voltak arra, mi történt végzett diákjaikkal. Fontos, hogy nyomon kövessük hallgatóink pályafutását, emellett visszajelzéseket kapjunk a munkáltatók friss diplomásokról alkotott véleményéről, hogy ez alapján összehangolhassuk képzéseinket a munkaerő-piaci igényekkel – tette hozzá Szűcs Edit.

A hagyományokhoz híven idén is kitelepült és élő adásban a helyszínről jelentkezett egész nap az egyetem hivatalos rádiója, az FM 90 Campus.

- Ez természetes, hiszen helyi adóként elsődleges feladatunk, hogy bemutassuk Debrecen, és azon belül is kiemelten az egyetem eredményeit, életét, programjait, segítve ezzel is a hallgatók tájékoztatását – mondta az unideb.hu portálnak Tóth Judit. A rádió főszerkesztője kiemelte, hogy a rádióhallgatók ezen a héten a Food Day-en is találkozhatnak a műsorvezetőkkel, akik a már megszokott módon a Campus Fesztivál helyszínéről is élőben jelentkeznek majd.

A rendezvény szervezői biztosak benne, hogy a több ezer résztvevő közül senki nem ment haza üres kézzel, a szerencsésebbek már állásígérettel a zsebükben távoztak a Főépületből az idei, jubileumi Állásbörze és Karriernapról.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában