Helyi közélet

2016.04.15. 19:39

Katalógusba foglalták az Újratervezést

Debrecen - Több mint kétszáz év művészete a tárlaton: százötven alkotó, ötszáz remekműve.

Debrecen - Több mint kétszáz év művészete a tárlaton: százötven alkotó, ötszáz remekműve.

Ha az Antal-Lusztig gyűjtemény nem lenne a városban, akkor nem csak a Modem, hanem Debrecen és az itt élő emberek is szegényebbek lennének” – fogalmazott dr. Papp László a végéhez érkező tárlat anyagáról kiadott katalógus bemutatóján pénteken.

– Örömömre szolgál, hogy polgármesterként van lehetőségem azt segíteni, hogy ez a felhalmozott debreceni érték, múltlenyomat láthatóvá váljon a XXI. századi ember számára. Az immár tíz éves és 2019-ig meghosszabbított együttműködésnek köszönhetően a Modem bemutathatta Antal Péter, valamint felmenői által összegyűjtött, őrzött rengeteg értéket. Az elmúlt években, bár a bemutatás szándéka megvolt, nem fordítottunk kellő hangsúlyt arra, hogy még több ember ismerhesse meg ezt a nívós összeállítást. Ezen kötelességi körünk fontos hiányosságát pótoljuk a most kiállított 528 alkotásról kiadott katalógussal – tette hozzá.

A kötet reprezentatív, szép, jó kézbe fogni. A tervek szerint a következő években több hasonló színvonalú tudományos igénnyel feldolgozott szakkatalógus születik még – szólt dr. Antal Péter. A gyűjteménytulajdonos megköszönte a városnak azt, amit az utóbbi időszakban tett és, amit az elkövetkező években tenni vállalt. Mint mondta: az együttműködésnek voltak keserű pillanatai és örömteli órái, utóbbi elfeledteti az előzőeket. Bízik abban, hogy a most kötött megállapodás felhőtlen lesz és 2019 után is tartani fog. A polgármester munkáját, érzékenységét az ügy kapcsán külön kiemelte.

Angi János, a Déri Múzeum igazgatója az április 17-ig megtekinthető Újratervezés kiállítás finisszázsának programjairól beszélt. Az utolsó két napot izgalmas tárlatvezetések, múzeumpedagógiai foglalkozások, koncertek színesítik.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában