Helyi közélet

2016.03.04. 11:38

Sport-központ

<em>Stadiont kap Kozármisleny. Nehéz elönteni, hogy e hírből melyik rész a legirreálisabb. Pedig igaz.</em> Horváth Borbála jegyzete.

Stadiont kap Kozármisleny. Nehéz elönteni, hogy e hírből melyik rész a legirreálisabb. Pedig igaz. Horváth Borbála jegyzete.

A kiejtett „stadion” szó hatása hazánkban vetekszik egy jó erős feketéével, már, ami a vérnyomás azonnali növekedését illeti. Kellene már találni rá egy finomított jelentésű rokon­értelmű kifejezést, mint a cigányra a roma, hogy az intelligensnek hatni akaróknak legyen alternatívájuk. S észre se vegyék, hogy amivel a „sértést” igyekeznek elkerülni, azzal érik el az ellenkezőjét, mert ők maguk is szitokszónak tartják egy nemzet nevét. Aztán ott követi búsan a hírnyitót az ige: kap. „Kérjetek, s megadatik.” Isten országában ez így igaz, mert tudja, fiai olyasmit kérnek, amivel az ő dicsőségét szolgálják, és nem származik belőle másnak hátránya. A miniszterelnökében úgy igaz: ha a városban van szurkolóbarátom, akkor megadatik egy kétezer főt befogadni képes stadion négyszázmillióból a harmad osztályú csapatnak. (Más észérv nincs, így véli sztereotípiára szocializált agyam.) Akkor is, ha a meccsek átlag nézőszáma 160. Hja kérem, hát persze, esőben vagy perzselő napsütésben kinek van kedve szotyolázni, majd az új st… sportlétesítményben egymásra licitál az 5800 lakos mindegyike a jegyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában