Helyi közélet

2016.01.16. 13:26

Megáldották a templomot

Újszentmargita - Befejeződött az újszentmargitai katolikus templom felújítása.

Újszentmargita - Befejeződött az újszentmargitai katolikus templom felújítása.

Ünnepi szentmisét tartottak a helyi katolikus templomban szombaton, miután elkészült az Árpád-házi Szent Margit oltalma alatt álló épület belső felújítása. Egyebek mellett a falak nagyrészét fehérre festették, az oszlopok márványmintát kaptak, a szentélyt pedig 150 négyzetméteren újraburkolták. A mester, Rácsik Zsolt – aki egyebek mellett a parlamentben, a szomszédos tiszacsegei és egyeki templomban is dolgozott – nonfiguratív díszítő festést is készített.

A munka elkészülte után a szentmisét Palánki Ferenc püspök mutatta be. Papp László plébános ebből az alkalomból lapunknak elmondta: a felújításra pályázaton nyertek 4 millió 850 ezer forintot. Erre nagy szükség volt, mert egyrészt ez előtt utoljára a nyolcvanas években festették ki a templomot, másrészt az öt évvel ezelőtti komoly beázás nyomait is el kellett tüntetni. (Akkor lecserélték a tetőt és külső renoválást is végeztek, de a belsőre már nem jutott pénz.)

Újszentmargitán lassan, de folyamatosan emelkedik a katolikus templomba járók száma – tudtuk meg Papp László plébánostól.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában