Helyi közélet

2016.01.26. 11:30

Besétált a lakásba és kifosztotta az idős debreceni nénit

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen az 51 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint kifosztott egy idős nénit Debrecenben.

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen az 51 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint kifosztott egy idős nénit Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság kifosztás megalapozott gyanúja miatt – fogvatartása mellett – folytatott nyomozást A. Sándor ellen.

Az eddig adatok szerint a gyanúsított 2015. december 1-jén 11 óra 30 körül belépett az idős nő lakásának nyitva hagyott ajtaján, majd a szobában tartózkodó néninek azt állította, hogy rosszul érzi magát és vizet szeretne inni.

A 75 éves néni adott egy pohár vizet a férfinak, aki beszélgetni kezdett a sértettel, majd a szekrényről hirtelen leemelt egy mobiltelefont, illetve annak töltőjét, aztán elmenekült a helyszínről.

A sértett beszámolt a történtekről a lányának, aki azonnal bejelentést tett a rendőrségre.

A helyszínre érkező rendőrök széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 51 éves A. Sándort, akit 2016. január 8-án 12 óra 40 perckor Debrecenben, a Péterfia utcában elfogtak, és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a helyi férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet 2016. január 11-én elrendelt a Debreceni Járásbíróság. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában