Helyi közélet

2015.12.22. 10:57

Ami nekünk hatalmas fáradság, az neki rutinból megy

Debrecen - Kerek öt éve erősíti a Napló csapatát Hevesi László, aki most a hónap kézbesítője lett.

Debrecen - Kerek öt éve erősíti a Napló csapatát Hevesi László, aki most a hónap kézbesítője lett.

A csapókerti elosztóhelyen hajnali fél 4-kor már nagy a sürgés: a frissen nyomott Napló bekerül Hevesi László kerékpárjának a csomagtartójába, hogy legkésőbb 7 órára a körzet előfizetői megtalálják postaládájukban az újságot. Ami nekünk talán elképzelhetetlen fáradság, az neki napi rutin, mire mások még csak öltözködnek, ő be is fejezte a munkája egyik részét. Hevesi László igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy ő vehette át a hónap kézbesítőjének járó ajándékot, mert nagyon szerény, magáról beszélni nem sokat szeret. Azt viszont megosztotta velünk, hogy egyedül él, szeret a szabad levegőn lenni, és a kötetlen naplós munka mellett barkácsol: a vízszereléstől a vakolásig minden tevékenységet el tud végezni, ami egy családi ház körül adódik. Jó időben a kertészkedés is leköti – dolgos emberként ismerik hát a településrészen.

– Sokan ismernek, talán ezért is jutottam eszükbe, meg azért, mert alkalomadtán szívesen szót váltok az emberekkel, köztük is sok az egyedülálló, akinek jólesik, ha beszélget valakivel, örül, ha találkozunk. Köszönöm, hogy most én is eszükbe jutottam – mondta Hevesi László.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában