Helyi közélet

2015.11.06. 07:57

Csak így érdemes használni a hitelkártyát

Debrecen - A kártyahasználat számos előnyét egyre inkább kihasználják itthon is a kártyabirtokosok.

Debrecen - A kártyahasználat számos előnyét egyre inkább kihasználják itthon is a kártyabirtokosok.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2015 második negyedévében tovább folytatódott a hazai kibocsátású kártyákkal lebonyolított vásárlások számának növekedése.

Számos előnye van

A kártyahasználatnak számos előnye van, hiszen akár jelentős pénzvisszatérítésben is részesülhetünk, érdemes azonban tudatosan használni a különböző kártyákat. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint 2015 második negyedévében továbbra is gyors ütemben bővült a bankkártyás vásárlási forgalom: a hazai kibocsátású kártyákkal lebonyolított tranzakciók számában 19,1 százalékos, értékében pedig 18,6 százalékos emelkedés volt megfigyelhető az előző év azonos időszakához képest. Egyre népszerűbbek az online vásárlások is: a kártya fizikai jelenléte nélkül lebonyolított tranzakciók száma közel harmadával, értéke pedig 38 százalékkal nőtt egy év alatt.

Kell a tudatosság

A statisztika jól mutatja, hogy a kártyahasználat számos előnyét egyre inkább kihasználják a kártyabirtokosok, érdemes azonban az egyes kártyatípusokat tudatosan használni. A hitelkártya legfőbb előnye például, hogy a kártyabirtokos nem a saját pénzét, hanem személyre szabott hitelkeretét költheti, melynek összege az igazolt nettó jövedelem többszörösét is elérheti. A vásárlással felhasznált hitelkeret, ha a türelmi idő alatt megfizetik, kamatmentes, és ha például a fordulónap a hónap ötödik napja, akkor a következő hónap ötödik napjáig felhasznált hitelkeretet csak a következő hónap 20-ig kell visszafizetni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában