Helyi közélet

2015.10.15. 15:02

Önkéntesekkel lesz tele a bulinegyed, akik az ittas vezetésről fognak lebeszélni

Debrecen - Fiatalok igyekeznek megakadályozni a fiatalokat érő diszkóbaleseteket.

Debrecen - Fiatalok igyekeznek megakadályozni a fiatalokat érő diszkóbaleseteket.

Senki ne lepődjön meg azon ha szombat este a Halköz valamelyik szórakozóhelyén arra kérik, hogy ha alkoholt ivott, ne üljön autó volánja mögé. A Belgiumból indult Európai Autómentes Est keretében önkéntes fiatalok fiatalokat igyekeznek az ittas vezetésről lebeszélni. Aki ebbe belemegy, karszalagot kap, és a buliból való induláskor az önkéntesek megszondáztatják. A dolog hátterében az húzódik meg, hogy még mindig nagyon sokakat ér hétvégenként autóbaleset úgy, hogy szórakozóhelyről tartanak hazafelé – számolt be az egyik szervező Hamvas László, a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület elnöke.

Idén a szintén a bulinegyedben, a Simonffy utcán található Ifjúsági Ház is csatlakozik a kezdeményezéshez, ahol éjszaka értelmes elfoglaltságot nyújtó programokat kínálnak. A pinpongozás mellett például a rendőrség által biztosított számítógépes autó-, és motorszimulátort is ki lehet majd próbálni.

A Lelkierő Egyesület önkéntesei közben a közeli klubok környékére mennek, ahol azoknak akik rosszul lesznek elsősegélyt nyújtanak, ásványvizet, vitaminokat adnak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában