Helyi közélet

2015.09.01. 17:15

A Csapó utca elejét és a Dósa nádor teret is bevonnák a sétálóövezetbe

Debrecen - Bár már sok éve tervezgetik, de eddig még nem valósult meg a Gambrinusz köz továbbépítése.

Debrecen - Bár már sok éve tervezgetik, de eddig még nem valósult meg a Gambrinusz köz továbbépítése.

Annyi mégiscsak történt, hogy lebontották a belvárosi beruházás útjában álló régi épületeket és a közt „kettévágó” falat. A Jászai Mari téri üres telken ezután ideglenes parkolót hoztak létre. A város ingatlanvagyonát kezelő Cívis Ház Zrt. a néhány éve készült tanulmányában az szerepel, hogy a közben 29 üzlet és 35 (zárt) parkolóhely létesülne 1350 négyzetméteren. Mostanában hallani, vége a válságnak, éledezik az ingatlan-, és a lakáspiac.

Kováts Ákos, a Cívis Ház vezérigazgatója ezzel kapcsolatban most azt közölte, hogy az ingatlant a válság előtt egy befektetőnek értékesítették, azonban mivel az nem fizetett, az üzlet meghiúsult. A válság hatására az általános befektetési szándék visszaesett és a tervezett beruházás helyén a Cívis Ház Zrt. kialakította az úgynevezett Gambrinusz köz városközpont parkolót. Érdekes módon az azóta eltelt négy év alatt kiderült, hogy ezen a területen komoly parkolási igény létezik – fogalmazott Kováts Ákos. Hozzátette: a város a Csapó utca elejét és a Dósa nádor teret is be akarja vonni a belvárosi sétálóövezetbe. Ezeken a területeken jelentős számú parkolóhely található, melyeket pótolni kellene. Ennek egyik helyszíne a Jászai Mari téri tömbbelső lehetne.

Ebből a megfontolásból kiindulva a Cívis Ház Zrt. mindaddig nem tervezi a telek értékesítését, amíg a sétálóövezet bővítésével kapcsolatos tervpályázat le nem zárul és az abból következő tanúságok ismertté nem válnak.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában