Helyi közélet

2015.08.12. 19:48

Pénteken indul a traktorkarnevál!

Hajdúböszörmény - Várnak minden érdeklődőt, a gépeket és a földet szerető hajdúsági és idelátogató vendéget a hétvégére.

Hajdúböszörmény - Várnak minden érdeklődőt, a gépeket és a földet szerető hajdúsági és idelátogató vendéget a hétvégére.Augusztus 14-én, azaz pénteken reggel 9 órakor a Nagy Talajművelő Show szántóföldi bemutatójával kezdetét veszi a „szakma” bemutatkozása a Hajdúsági Expón.

Nagy gépmárkák

Talajművelő gépek küzdenek meg a hajdúsági földdel, és mutatják be a gyakorlatban a nagy gépmárkák tudását. A talajművelés után a fő helyszínen, a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban kezdetét veszi a szakmai program a Portfolio konferenciaszervező bevonásával, amely több nagy témakört dolgoz fel, a Földművelésügyi Minisztérium részéről dr. Nagy István államtitkár, a Miniszterelnökség részéről Kiss Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke közreműködésével. A mezőgazdaság előtt álló kihívások, a közös agrárpolitika 2015. és 2020. közötti lehetőségei, az öntözés és vízgazdálkodás, a géptámogatások rendszere, a megye nagyobb cégeinek bemutatkozása és az őket érintő kihívások, hatások megfogalmazása tovább erősíti a szakmai elkötelezettségünket és azt az igényünket, hogy a szereplők egy közös asztalnál találkozzanak, üljenek le és bátran kérdezzenek, vitázzanak együtt.



A szakmai előadások és a hivatalos megnyitó után az Európában is egyedülálló „Traktorkarneválé” a terep, mely a város nagykörútján vonul végig és a városközpontban, a Korpona utcán a lelátókon és a járdákról ezrek csodálhatják meg a veterán traktorokat, a versenytraktorokat, a gazdák által használt legújabb erőgépeket és mindezt táncosok és zenekarok, művészeti csoportok kíséretében.



A három napon át tartó Hajdúsági Expó száz feletti céget mutat be, színvonalasan berendezett kültéri és beltéri területeken. A kiállítással egyidejűleg Magyarország egyetlen traktorhúzó pályáján szombat és vasárnap 9 órától kerül sor a Traktorhúzó Európa Kupa futamainak és az amatőr versenyszámoknak a megrendezésére. Az ezt a programot is szervező Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület tíz alapító taggal kezdte meg munkáját és legfontosabb feladata az Európai Traktorhúzó Szövetség tagsági jogviszonyának biztosítása és Magyarországon a traktorhúzásnak, mint versenysportnak a képviselete.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában