Helyi közélet

2015.08.28. 08:05

Az E.ON gázos ügyfelei várhatják a leolvasót

Debrecen - Rendkívüli gázmérő leolvasást végez az E.ON földgáz egyetemes szolgáltatási ügyfeleinél.

Debrecen - Rendkívüli gázmérő leolvasást végez az E.ON földgáz egyetemes szolgáltatási ügyfeleinél.

2016. január 1-jével az E.ON Energiaszolgáltató Kft. egyetemes piacon kiszolgált földgázfogyasztó ügyfélkörét a FŐGÁZ Zrt. veszi át. A zavartalan átadás-átvétel és a pontos elszámolás érdekében még idén az E.ON és a MAGÁZ munkatársai – a normál leolvasás mellett – rendkívüli gázmérő leolvasása céljából kereshetik fel az ügyfeleket.

Kiket érint?

A szeptemberben induló rendkívüli leolvasási időszakban elsősorban azokat az ügyfeleit keresi fel a területileg illetékes elosztó társaság, ahol az éves leolvasásra a szolgáltatóváltást megelőző nyolc hónapnál régebben, azaz 2015 áprilisa előtt került sor. A rendkívüli leolvasást nem követi számla, a célja az, hogy pontosabbá váljon az átadás időpontjában készített elszámolás. Emellett az előre fizetős mérőket is leolvassák és átállítják a szolgáltató munkatársai, igazodva a januári átadás-átvétel feltételeihez.

Előre szólnak

A rendkívüli leolvasásban érintett mintegy 37 ezer ügyfelet a leolvasás várható hónapját megelőző napokban írásban tájékoztatják. A szolgáltatóváltást megelőzően a mérővel rendelkező ügyfeleknek lehetőségük lesz óraállásukat bediktálni a 2015. december 1 – december 31. közötti időszakban. Erről szintén időben értesülnek az ügyfeleket. Az E.ON munkatársai fényképes igazolvánnyal igazolják magukat, és kizárólag a mérő gyári számát, valamint az aktuális óraállást rögzítik kézi adatrögzítő készülékkel, készpénz befizetéseket nem fogadnak el.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában