Helyi közélet

2015.07.29. 14:47

Sertéstelep bűzétől szenvednek a déli városrészben

Debrecen - A helyhatóságnak kevés eszköze van a fellépésre a szag okozójával szemben.

Debrecen - A helyhatóságnak kevés eszköze van a fellépésre a szag okozójával szemben.

Délnyugati széljárás esetén sertéstrágya szaga „lengi be” a déli, délnyugati városrészt, a Tégláskertet és a Tócóskertet – állította a legutóbbi közgyűlés végén Szabó Gyula, a környék önkormányzati képviselője. Elmondta: a helyi lakosok közül többen azzal keresték meg, hogy egy Szepeshez közeli tanyán valaki a közelmúltban úgy kezdett körülbelül 200 sertés hizlalásába, hogy nem tartja be az állattartási szabályokat. Az önkormányzat jegyzője, dr. Szekeres Antal azt válaszolta, hogy a jelenleg érvényes jogszabály szerint a mezőgazdasági haszonállat tartás önkormányzati rendeletben nem korlátozható. (Korábban övezeteket jelölt ki a közgyűlés aszerint, hogy hol hány állat lehet.) A jegyző most csak mint az állatvédelmi hatóság képviselője léphet fel ilyen esetben – tette hozzá.

Szekeres Antal elmondta: kollégái meg fogják nézni, hogy a szóban forgó gazdálkodó betartja-e az állatok védelmére vonatkozó szabályokat. A környékbeliek ezen kívül birtokháborítási eljárást is kezdeményezhetnek, melyet az igazgatási osztályon lehet elindítani.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában