Helyi közélet

2015.06.05. 08:01

Nyári színház az egyetemen

Debrecen - Tíz héten át várják az érdeklődőket magyar és idegen nyelvű szabadtéri előadásokkal.

Debrecen - Tíz héten át várják az érdeklődőket magyar és idegen nyelvű szabadtéri előadásokkal.

A Debreceni Nyári Egyetem és a Debreceni Egyetem öntevékeny színjátszó csoportja nyári színházi rendezvénysorozatot indít a Hallgatói Önkormányzat támogatásával.

A szervezők célja a nyelvek és a színpadi játék ötvözése a színházkedvelők számára. A színes programban Lukovszki Judit irányításával drámajátékok kerülnek színre, az egyetemi amatőr színjátszók előadásában pedig magyar, angol, olasz és orosz nyelven is láthatnak rövid darabokat a látogatók. Emellett a Debreceni Nyári Egyetem július 20-án kezdődő nyári magyar nyelv– és kultúra tanfolyamának hallgatói által jól ismert tankönyv, a Hungarolingua szereplői is megelevenednek a színpadon. A programok helyszíne az Egyetem téri campuson az Ökológia Tanszék mögött található, 50–60 fő befogadására alkalmas Amfiteátrum, amelyet a Hallgatói Önkormányzat támogatásával újítottak fel.

Az átadóünnepséget és a rendezvénysorozat megnyitóját június 4-én, csütörtökön 18.30-tól tartották, a nyitóelőadáson az Olasz Tanszék a Debrecen Parla Italiano című színdarabot mutatta be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában