Helyi közélet

2015.05.23. 21:33

Lóhátról fenntartott rend

Hajdúhadház - Kiszámítható, biztonságos élet szükségeltetik a fejlődéshez.

Hajdúhadház - Kiszámítható, biztonságos élet szükségeltetik a fejlődéshez.

Negyedik alkalommal rendezték meg az Országos Polgárőr Lovas Szemlét, amelynek ezúttal Hajdúhadház adott otthont. A szombati eseményen több szervezet lovas bemutatóját tekinthették meg a kilátogatók, illetve ügyességi verseny is zajlott a vásártéri pályán. Kiemelt programpontnak számított, hogy az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) több együttműködési megállapodást is kötött, többek között a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Hajdú-Bihar megyei tankerületével, a Magyar Lovassport Szövetséggel, illetve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal. A rendezvényt Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere nyitotta meg, s elmondta, településükön 2011-ben alakult lovas polgárőrség, s munkájuk elismerését jelzi, hogy ők lehettek most a szemle házigazdái.

Túrós András, az OPSZ elnöke a lovas polgárőrség súlyának érzékeltetésére elárulta, míg a rendőrségnél negyven, addig náluk négyszáz ló teljesít szolgálatot.

HBN–VÉZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában