Helyi közélet

2015.05.19. 12:59

Kalapáccsal támadt diáktársára

Debrecen - Külföldi orvostanhallgatók közötti erőszak miatt zajlik a per.

Debrecen - Külföldi orvostanhallgatók közötti erőszak miatt zajlik a per.

Nem tett vallomást az izlandi Emma Caroline F., aki ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete a vád; a Debreceni Törvényszéken hétfőn kezdődött tárgyaláson azt mondta, csak a sértett után nyilatkozik. Így a nyomozás során általa elmondottakat ismertette a bíróság, aszerint következetesen tagadta a vádat, szerinte F. B. saját magának okozta a sérüléseket. A tárgyalás a szokottnál lassabban halad, mert az elhangzottakat folyamatosan angol, illetve magyar nyelvre kell fordítani – tudtuk meg Tatár Tímeától, a törvényszék szóvivőjétől.

A megyei főügyészség vádirata szerint Emma Caroline F. és nigériai barátnője, F. B. a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatói voltak, 2012. július 24-én a a vádlott este altatót kevert F. B. vacsorájába, aki még másnap is elesett állapotban volt. Délután, miközben aludt, Emma Caroline F. magához vett egy csaknem félkilós kalapácsot, ráült a nő lábára és hátulról fejbe verte. Az ütésre a sértett magához tért, de védekezése ellenére társa újabb ütést mért rá. Dulakodtak, F. B. elmenekült. Feje két helyen repedt meg, a kórházban látták el sebeit. A vádirat szerint a vádlottnak számolnia kellett azzal, hogy súlyos, életveszélyes sérülést okozhat. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy F. B. szervezetébe valószínűleg több altató tabletta is került. A bántalmazás indítéka az eljárás során nem derült ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában