Helyi közélet

2015.05.05. 07:45

Álom maradt 200 állás

Berettyóújfalu - Felszámolják a berettyóújfalui tejporgyárat „újraéleszteni” próbáló vállalkozást.

Berettyóújfalu - Felszámolják a berettyóújfalui tejporgyárat „újraéleszteni” próbáló vállalkozást.

Egy évvel azt követően, hogy felvidéki magyar befektetők megvásárolták az egykor szebb időket látott Berettyóújfalui Tejporgyárat, a Heti Csődértesítőben megjelent a hír, miszerint felszámolják a Berettyó Tejporgyár Gyártó és Kereskedelmi Kft.-t. Ez azt is jelenti, hogy álom maradt a befektetők által tervezett 200 új munkahely. A Napló értesülései szerint a projekt vesztét az okozta, hogy a befektető forgóeszközhitel híján nem tudott technológiát fejleszteni, és a termelést újraindítani.

Muraközi István, a város polgármestere információnkat megerősítve elmondta, hogy a kft. kezdő vállalkozásként az MNB kedvezményes növekedési hiteléből sem részesedhetett, mivel nem volt lezárt üzleti éve. „A társaság a munkahelyteremtésre korábban elnyert 113 millió forint állami támogatást nem használta fel, így közpénz szerencsére egy fillér sem veszett oda” – fogalmazott a városvezető, aki szerint elgondolkodtató, hogy a mai magyar bankrendszerben egy ilyen volumenű termelőberuházás nem talál megfelelő finanszírozót.

HBN-PA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában