Helyi közélet

2015.04.22. 07:31

Se képek, se elkövető(k), se kártérítés...

Debrecen - Az önkormányzat újabb belső ellenőrzést indított és igazságügyi festményszakértőt von be az értékbecslésbe.

Debrecen - Az önkormányzat újabb belső ellenőrzést indított és igazságügyi festményszakértőt von be az értékbecslésbe.

- A nyomozása adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. Ezzel az indoklással adta ki határozatát a megyei rendőrfőkapitányság a Modemből valamikor 2013 ősze és a rá következő tavasz között eltűnt Csontváry Kosztka Tivadar és Nemes-Lampérth József-alkotások utáni nyomozás megszüntetéséről - tájékoztatta a Naplót dr. Antal Péter műgyűjtő-tulajdonos.

Kedd délelőtt elmondta, 15 napot adott az önkormányzatnak, hogy megtérítsék a kárát (amit ő 116 millió forintban határozott meg), utána elviszi a gyűjteményét a Modemből. Dr. Papp László ezzel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott, emlékeztetve arra, amit korábban megírtunk: március elején szóban megegyeztek, „az önkormányzat mindenképp vállalja a szerződéses kötelezettségek szerinti felelősséget”. Később az üggyel kapcsolatban közleményt adtak ki. Azt írták, a rendőrségi nyomozással párhuzamosan két belső ellenőrzést is indítottak, a másodikat április 8-án, ami még nem zárult le. Annak befejezését követően kívánnak a felelősség vonatkozásában megalapozottan nyilatkozni, s a szükséges intézkedéseket megtenni.

Antal Péter kedd este telefonon arról tájékoztatott, tartottak egy zártkörű megbeszélést a polgármesterrel, ahol megegyeztek: az önkormányzat közjegyző által előzetes bizonyítási eljárást kezdeményez, melynek célja, igazságügyi festményszakértő bevonásával a műtárgyak értékének meghatározása. - Bizonytalanok abban, hogy mennyi kár ért engem, holott én 8 éve 80 millió forint értékben adtam át a Csontváryt a városnak, ők ebben az értékben átvették, a Modem leltárában is ezen a nyilvántartási áron szerepelt - jegyezte meg. A korábban említett 15 napról elmondta, az most már arra határidő, hogy ezeket az eljárásokat elkezdje a város. - Természetesen megvárom az eredményét - tette hozzá Antal Péter, hangsúlyozva: neki nem a pénz, a képek kellenek, de azokat nem tudják visszaadni, így szeretné az ügyet mihamarabb lezárni és továbblépni.

HBN-SZFÁ


Debrecen - Az önkormányzat április 8-án újabb belső ellenőrzési vizsgálatot indított, s csak annak lezárulta után tesznek bármit.


Debrecen - Antal Péter úgy fogalmazott, a 16. napon felmondja a szerződést a várossal.


Debrecen – A Jobbik szeretné tudni, hogy ki terhel a felelősség a Modem raktárából 2013 ősze és 2014 tavasza között ellopott két festmény miatt – áll a párt keddi sajtóközleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában