Jobbik: ki a felelős a képlopásért?

A Modem épülete
A Modem épülete - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A Jobbik szeretné tudni, hogy ki terhel a felelősség a Modem raktárából 2013 ősze és 2014 tavasza között ellopott két festmény miatt – áll a párt keddi sajtóközleményében.

Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő és Kőszeghy Csanád Ábel debreceni frakcióvezető emlékeztet rá: Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című alkotása Nemes Lampérth József tusrajzával együtt nyomtalanul eltűnt, s mint írják, a rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást. – A biztosító nem fizet, mivel nem találták megfelelőnek a képek őrzését, így a városnak kellene megtéríteni a tulajdonos kárát, ami 116 millió forintra plusz a kamatokra rúg – közlik.

A Jobbik felszólítja a városvezetést, hogy nevezze meg és vonja felelősségre az illetékeseket. Szerintük ebbe a körbe tartozik a Modemet őrző biztonsági cég is, álláspontjuk alapján „egyértelmű”, hogy a képek eltűnéséért a vállalkozásnak kell anyagi felelősséget vállalnia. Amennyiben ez nem történik meg – teszi hozzá a két politikus –, elvárható, hogy a város felbontsa az őrző-védő céggel kötött összes szerződését.


Vezető nélkül is újra kinyitják!
Debrecen – Úgy tűnik, az utolsó pillanatban sikerült rendezni az Antal Péter és az önkormányzat között elmérgesedő viszonyt.


Címkék: , ,