Képlopás: csak a bizonyítási eljárás után fizet(het)nek

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Az önkormányzat április 8-án újabb belső ellenőrzési vizsgálatot indított, s csak annak lezárulta után tesznek bármit.

Megérkezett a debreceni polgármesteri hivatal válasza képlopás ügyében. Azt írták, az önkormányzat a felelősség megállapításának kérdésében megvárta a rendőrségi nyomozás lezárását, mellyel párhuzamosan két alkalommal belső ellenőrzési vizsgálatot is indítottak. A második, április 8-án kezdődött vizsgálati eljárás azonban még nem zárult le. Közlésük szerint, annak befejezését követően kíván az önkormányzat a felelősség vonatkozásában megalapozottan nyilatkozni, s a szükséges intézkedéseket megtenni.

Se képek, se elkövető(k)

Az önkormányzat a műtárgyakkal kapcsolatban vállalt szerződéses kötelezettségének eleget kíván tenni. Ennek érdekében az elmúlt időszakban folyamatosan kapcsolatban állt, és tárgyalásokat folytatott a képek tulajdonosával, Antal Péterrel. Mivel a rendőrségi nyomozás sem a képek, sem az elkövető megtalálása vonatkozásában nem járt eredménnyel, az önkormányzat jogszerűen akkor tudja kártérítési kötelezettségét teljesíteni, ha közjegyző előtti előzetes bizonyítási eljárás keretében, arra feljogosított szakértő bevonásával a képek értéke tisztázásra kerül” – olvasható a kedd délutáni közleményben.
Mint arról már beszámoltunk, dr. Antal Péter műgyűjtő 15 napos ultimátumot adott a debreceni önkormányzatnak, hogy rendezzék kötelezettségeiket a Modemből ellopott képek ügyében, míg a Jobbik az őrző-védő cég felelősségét firtatta. A városházáról érkezett közlemény azonban ezekkel kapcsolatos reagálást nem tartalmazott.

HBN-SZFÁ


Ultimátumot adott a műgyűjtő
Debrecen – Antal Péter úgy fogalmazott, a 16. napon felmondja a szerződést a várossal.


Jobbik: ki a felelős a képlopásért?
Debrecen – A Jobbik szeretné tudni, hogy ki terhel a felelősség a Modem raktárából 2013 ősze és 2014 tavasza között ellopott két festmény miatt – áll a párt keddi sajtóközleményében.
hirdetés