Helyi közélet

2015.04.23. 19:41

Mégis panaszt tett a Modemből eltűnt képek tulajdonosa

Debrecen - Bár szerdán este még a Naplónak nyilatkozva azt mondta, nem látja értelmét, csütörtökön mégis panaszt tett a nyomozás megszüntetése miatt Antal Péter, a Modemből eltűnt Csontváry- és Nemes-Lampérth-alkotások tulajdonosa.

Debrecen - Bár szerdán este még a Naplónak nyilatkozva azt mondta, nem látja értelmét, csütörtökön mégis panaszt tett a nyomozás megszüntetése miatt Antal Péter, a Modemből eltűnt Csontváry- és Nemes-Lampérth-alkotások tulajdonosa. - Sokat gondolkodtam az éjjel, végül a lelkiismeretemre hallgattam, ami azt diktálta, ha egy ilyen jogellenes dolog történik, akkor ne mondja ki senki, hogy ezt jogkövetkezmények nélkül lehet csinálni. Ennyi erővel minden múzeumból el lehet vinni a dolgokat, s ha nem tudják ki tette és hogyan, akkor az nem bűncselekmény - indokolta a jogászként tevékenykedő műgyűjtő. Hozzátette: ez egy adminisztratív eljárás, és ezután kétféleképpen alakulhat az ügy.

- Az egyik lehetőség, hogy az ügyészség elutasítja a panaszt, mint alaptalant. Ebben az esetben a nyomozóhatóság határozata jogerőre emelkedik. A másik, hogy helyt ad a panasznak. Ám mivel már minden nyomozást elvégeztek, amit kellett, így megállapítja, hogy bűncselekmény történt ilyen és ilyen BTK-tartalommal - magyarázta Antal Péter. Kérdésünkre, hogyan befolyásolja mindez az önkormányzatnak adott 15 napos ultimátumot, azt mondta: a kártérítési igénye ettől független, a 15 napos ultimátum pedig él.

HBN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában