Helyi közélet

2015.03.05. 17:52

Freud szerint a világ…

Debrecen - Vallás, pszichológia, második világháború - Az utolsó óra című darabban ezek körül forog a történet.

Debrecen - Vallás, pszichológia, második világháború - Az utolsó óra című darabban ezek körül forog a történet.Jordán Tamás alakítja a Lovarda Pódium előadás-sorozatának következő darabjában az élete vége felé közeledő Sigmund Freud pszichoanalitikust, aki otthonába invitálja a szélesebb közönség számára még nem annyira ismert, Alföldi Róbert által játszott Clive Staples Lewis professzort. Ő egyik munkájában erősen kritizálta Freud munkásságát és elméleteit.

A kétszereplős dráma karakterei először vallási kérdésekben szegülnek egymásnak: Freud megkérdőjelezi a hit és az egyház szerepét, Lewis azonban a hit megrendíthetetlenségének képviselőjeként lép fel és támadja házigazdáját.

Az utolsó óra történeti ideje éppen az a pillanat, amikor 1939 szeptemberében Anglia belép a második világháborúba, ezt a játék közben többször is halljuk, ugyanis Freud a rádiót kapcsolgatva várja a miniszterelnök beszédét. A valóságban Freud abban a hónapban, nyolcvanhárom éves korában hunyt el, miután hosszú ideig szenvedett rákbetegségben. Clive Staples Lewis, aki az oxfordi egyetemen oktatott és kutatott, akinek a Narnia krónikáit köszönhetjük, huszonnégy évvel élte túl vitapartnerét.

HBN–SzL


A március 30-án 18 órakor kezdődő előadásra belépőjegyek elővételben a Lovardában, a Napló-székházban, a Frei Caféban, a Tourinformban, aKölcsey Központban, az OTP Travel Silverben, a Libri Könyvesboltban, a Líra könyváruházban, a Földkörüli Utazás és az IBUSZ irodájában kaphatók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában