Helyi közélet

2015.02.10. 12:21

Nézőpont: A macska rúgja meg

<em>Mi teszi azt a ci-re végződő szót olyan bűvössé? Annyiszor, annyi helyzetben, helyszínen elhangzott már a történelem során, de most, hogy Simicska Lajos szájából fröccsent Orbán Viktorra, valahogy ereje, súlya lett, és egyben könnyűvé is vált. </em>Horváth Borbála írása.

Mi teszi azt a ci-re végződő szót olyan bűvössé? Annyiszor, annyi helyzetben, helyszínen elhangzott már a történelem során, de most, hogy Simicska Lajos szájából fröccsent Orbán Viktorra, valahogy ereje, súlya lett, és egyben könnyűvé is vált. Horváth Borbála írása.Az elmúlt napokban kis mosoly kíséretében bátran használta az is, aki egyébként sosem tenné. Tudta, hallgatósága tisztában van vele, hogy az obszcén kifejezés nem belőle jött ki, csak az „aktuálpolitikai” helyzetre utal. Amennyiben ez az. Az interneten mindenre van megoldás. Nyakig merülhetünk a csúnya beszéd elleni jó tanácsáradatban is. Egy ilyen oldal azt írja: „Bár a szavak elszállnak, a nyomában ott a keserűség.” Hajh, de milyen! Ráadásul most nem csak a miniszterelnök lelkében hagyott lábnyom az egyetlen maradandó tényező, hanem a számtalan lap és hírportál is szíves örömest megőrzi a jövőnek a dicső(?) múltat. A következményekről pedig egyelőre fogalmunk sincs. Tény: félelmetes, hogy hazánk egyik legbefolyásosabb embere ilyenformán tud/akar megnyilatkozni, de mit tehetünk? A nevelőcélzatú szakcikk szerint: „próbáljuk meg figyelmen kívül hagyni az obszcén szavakat, hátha maguktól is abbamaradnak, ha nem váltanak ki hatást.” Jó, megpróbáltuk, egyáltalán nem ment. Kedvenc megoldásom: „Lehet perselyt készíteni, és aki csúnyán beszél, az bedob valamennyi pénzt, a hónap végén az kapja az összegyűlt összeget, aki a legkevesebbet beszélt csúnyán.” Ezt megnyerem és ki…khm…teszek a közéletből minden trágáristát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában