Helyi közélet

2015.02.09. 11:07

Lázár Jánosnál a gazdák ügye

Debrecen - A hortobágyi legelőpályázat veszteseinél több ezer állat maradt legelőterület nélkül.

Debrecen - A hortobágyi legelőpályázat veszteseinél több ezer állat maradt legelőterület nélkül.

„Írják össze, hogy mennyi területet veszítettek el, illetve, hogy hány állatuk maradt legelő nélkül, és a kimutatást a frakcióülésen az illetékeseknek továbbítom” – ezt kérte az őt fogadóóráján felkereső gazdáktól Vitányi István országgyűlési képviselő, akit a Napló ezúttal arról kérdezett, hogy a képviselőcsoport összejövetelén mire járt. – A kimutatást továbbítottam Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, arra kérve őt, hogy tekintsék át a segítségnyújtás esetleges módozatait. Amint megkapom a választ, jelezni fogom – mondta.

Szám szerint

A gazdák kimutatása (a teljesség igénye nélkül) arról szól, hogy legelő híján 29 gazdálkodó több mint hétezer juhát és közel ezerötszáz szarvasmarháját nem lesz hova kihajtani április elseje után. Közöttük van olyan gazda, aki több mint kétezer juhot, és olyan is, aki több mint félezer marhát tart, de fogalmuk sincs, mit tartogat számukra a jövő. Az elkeseredett gazdák emlékeztették Vitányi Istvánt arra, hogy a miniszterelnöknek címzett nyílt levelükben foglalt határidő lejárt, ami a Kehi-vizsgálat nyilvánosságra hozatalára vonatkozott. „A helyzetünk az idő rövidsége miatt nagyon súlyos, a helyzet eszkalálódik, amiért a kormánynak kell vállalnia a teljes felelősséget” – fogalmaznak a képviselőnek címzett levelükben.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában