Helyi közélet

2015.01.08. 20:00

Nálunk nem veszik a megyei matricát

Hajdú-Bihar - Az ország 19 megyéje közül Hajdú-Bihar az egyik, ahol a legkevesebb megyei matricát értékesítették – derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól (NÚSZ) kapott adatokból.

Hajdú-Bihar - Az ország 19 megyéje közül Hajdú-Bihar az egyik, ahol a legkevesebb megyei matricát értékesítették – derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatótól (NÚSZ) kapott adatokból. A csütörtök délutáni állás szerint az országban 538 ezer megyei bérletet adtak el, ebből csak közel 2,5 ezret Hajdú-Biharban. A legtöbb Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron megyékben kelt el. Arra, hogy a rangsorban hanyadik helyen állunk, nem kaptunk választ a NÚSZ szóvivőjétől.

Azonban a 0,046 százalékos mutató arra enged következtetni: nálunk csak nagyon kevesen váltottak megyei matricát. Pedig autópálya nálunk is található, amely a népesebb vidéki városok vonalában fut. Azaz főként Polgár és Hajdúnánás, de még Hajdúböszörmény lakói számára is gyors eljutást biztosítana a megyeszékhelyre. Az elkerülő a debreceniek körében is kedvelt (volt?), január 1-je óta viszont díjköteles az út a 4-es főúti felhajtójától az M35-össel párhuzamosan futó szervizút kezdetéig.

Kósa Lajos parlamenti képviselő portálunknak azt mondta, az országgyűlésben, a bizottságokban, a megbeszéléseken az a dolga, hogy lobbizzon a most fizetős 3,3 kilométeres szakasz díjmentessé válása mellett, ha a díjfizetés miatt a forgalom bemegy a városba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában