Helyi közélet

2015.01.23. 16:51

Akarják-e a Munkácsy képeket?

Debrecen - Minden jel arra utal, hogy a magyar kormánynak csak a szavak szintjén fontos a Munkácsy-trilógia egyben tartása, a hiányzó darabok megvásárlása – jelentette ki Szelényi Zsuzsanna az Együtt – a Korszakváltók Pártja országgyűlési képviselője, a Déri Múzeum előtt. (Mint ismert, a Krisztus Pilátus előtt című képet tavaly nyáron visszavitték Kanadába.)

Debrecen - Minden jel arra utal, hogy a magyar kormánynak csak a szavak szintjén fontos a Munkácsy-trilógia egyben tartása, a hiányzó darabok megvásárlása – jelentette ki Szelényi Zsuzsanna az Együtt – a Korszakváltók Pártja országgyűlési képviselője, a Déri Múzeum előtt. (Mint ismert, a Krisztus Pilátus előtt című képet tavaly nyáron visszavitték Kanadába.) A képviselő elmondta: a stadion építéseket, a Magyar Művészeti Akadémiát és Seuso–kincsek egy részének visszaszerzését fontosabbnak minősítették mint a Munkácsy-trilógiát.

A debreceni önkormányzat illetékese erre úgy reagált, hogy a város vezetésének és Magyarország kormányának egyértelmű szándéka, hogy a Munkácsy-trilógiát egyben tartsa és a képek a debreceni Déri Múzeumban legyenek. Munkácsy alkotásainak jelentősége felbecsülhetetlen, értéküket tekintve ugyanakkor megegyezésre kell jutni a képek tulajdonosaival. Annak érdekében, hogy mihamarabb eredményeket érjünk el, a város vezetői kormányszakértők bevonásával tárgyalásokat folytatnak. Az egyeztetések biztatóan haladnak – közölte a helyhatóság illetékese.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában