Helyi közélet

2014.12.17. 14:20

Öröm lesz a védőnőhöz járni

Debrecen - Megújult rendelőintézetet avattak a libakerti gyerekek részére.

Debrecen - Megújult rendelőintézetet avattak a libakerti gyerekek részére.Közel 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból felújították az Ibolya utcai házi gyermekorvosi rendelőt, amelyben a védőnői szolgálat is tevékenykedik. A szerdai ünnepélyes épületátadón dr. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere megosztotta a résztvevőkkel, hogy az 1973-ben épült rendelőben azóta még komolyabb felújítást nem végeztek, és mivel az akkori kornak nem volt követelménye az akadálymentesítés, így eddig komoly logisztikát igényelt az oda babakocsival való bejutás.

Augusztusban kezdődött

Négy rendelőben, négy védőnői körzet mintegy 2300 apróságáról gondoskodnak a szakemberek a megújult létesítményben, s bár az eszközbeszerzésre az említett forrásból kevés jutott, máris jobb közérzettel térhetnek be a szülők gyermekeikkel az európai szintűre hozott épületbe. Az augusztusban kezdődött korszerűsítés során szigetelték a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, a villamoshálózatot, továbbá akadálymentesítés, egy új orvosi rendelő, valamint akadálymentes illemhely és parkoló építése történt. Az alpolgármester az avatón kiemelte, a város törekvése az összes orvosi rendelő jó állapotba hozása, amit az elkövetkező 7 éves ciklusban valósítanának meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában