Helyi közélet

2014.12.15. 13:45

Lucázással zárták az évet

Püspökladány - Telt házas előadással zárták az évet a Csimpolya, a Kicsimpolya és a Kenderkóc együttesek vasárnap délután.

Püspökladány - Telt házas előadással zárták az évet a Csimpolya, a Kicsimpolya és a Kenderkóc együttesek vasárnap délután.

Hagyományőrzésé volt a főszerep vasárnap délután a püspökladányi művelődési központban, ahol a Luca Napi Boszorkányságok elnevezésű programon vehettek részt fiatalok és idősek. Az esemény főszereplői a táncos hagyományokat őrző Kicsimpolya és Csimpolya néptáncegyüttesek, valamint az őket kísérő Kenderkóc zenekar volt. A táncokat Nádas Imréné együttesvezető, valamint segítői, Baranyai Hajnalka, Baranyai Péter és Nagy Szabolcs tanították be.

Nádas Imréné elmondta, a Luca napi hagyományok felelevenítésekor csoportjai hagyományosan ekkor tartják év végi bemutatójukat. Ezúttal körülbelül nyolcvan táncos szerepelt. A telt házas előadásnak ebben az esztendőben is hatalmas sikere volt. Az együttesek a repertoárjukon szereplő legismertebb, legjobb koreográfiákat adták elő vasárnap délután is. Persze a móka és a viccelődés sem maradhatott el. Erre a táncos eseményt megelőzően a Lucázás adott alkalmat.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában