Nemzeti összetartozás

2024.06.05. 15:54

Hungarikum kiállítással tisztelegtek a debreceni iskola tanulói

A Hatvani István Általános iskola tanulói színvonalas alkotásokon keresztül fejleszthették készségeiket.

Haon.hu

Országosan is példaértékű tárlatot állítottak össze a nemzeti összetartozás napjára a Debreceni Hatvani István Általános iskola tanulói. Június 4-re az alsó és felső tagozatos csapatok egy-egy választott hungarikumról készítettek plakátot, kreatív formában mutatva be a legfontosabb tudnivalókat az adott nemzeti értékről. 

hungarikum kiállítás-debrecen-hatvani általános iskola
A hungarikum kiállítással a tanulók megérezhették közös gyökereink összetartó erejét
Forrás: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

A huszonhárom osztályt megmozgató akcióval az intézménynek ismét egy olyan szándéka valósult meg, melynek során a gyermekek nemcsak új információkkal gazdagodtak, fejleszthették készségeiket, vagy szerezhettek közösségi élményeket, de megérezhették közös gyökereink összetartó erejét, és megtapasztalhatták a nemzethez való tartozás büszkeségét is. 

A magyarság tárgyi és szellemi értékeit ötletes technikákkal megjelenítő, színvonalas alkotásokat diákok és pedagógusok az iskola földszinti fogadóterében és folyosóján a tanév végéig tekinthetik meg. Németi Katalin iskolai könyvtáros-közművelődési szakember.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában