Helyi közélet

2014.12.23. 13:41

Jegyzet: Nincs joga

<em>„Egyetlen politikai rendszernek sincs joga ahhoz, hogy a benne élők hétköznapjait elrontsa.” Kulka János mondta ezt egy közelmúltbeli Magyar Narancs-os interjúban, s nagyon egyetértek vele. Csak az a baj, hogy nem sokat tehetünk e rendszer ellen</em>. Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

„Egyetlen politikai rendszernek sincs joga ahhoz, hogy a benne élők hétköznapjait elrontsa.” Kulka János mondta ezt egy közelmúltbeli Magyar Narancs-os interjúban, s nagyon egyetértek vele. Csak az a baj, hogy nem sokat tehetünk e rendszer ellen. Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Egyrészt, mert a csapból is – főleg a közmédiából – a kormánypártiak szavai folynak. Másrészt, mert az ellenzék – egyéb fórumot nem lelvén – lépten-nyomon az utcán próbál közelebb kerülni reménybeli szavazóihoz – mit nekik karácsonyi forgatag… Persze a tévét, a rádiót ki lehet kapcsolni, még a neten is lehet úgy lavírozni, hogy mind kevesebbet találkozzunk a politikának nevezett métellyel. De, mit érünk el ezzel? Csak azt, hogy még a döntés lehetőségét is eldobjuk magunktól. Hiszen, ha tudunk róla, legalább tiltakozhatunk ellene. Míg a bezárkózók (=beletörődők) sosem fognak hozzájárulni ahhoz, hogy egy olyan politikai rendszer alakuljon ki, amelyik a hétköznapok elrontása helyett a háttérben, az emberekért, gördülékenyen... Nem folytatom. Inkább fogom az egészet, becsomagolom, a sarokba teszem „Veszélyes!” címkével, s legközelebb 27-én veszem elő. Az ünnepet ugyanis senkinek és semminek nincs joga elrontani. És nem is hagyom!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában