Helyi közélet

2014.12.05. 07:48

Csak százegy lépcső, s látni a bihari hegyeket

Debrecen - A Zsuzsi vonat végállomásánál, a régi 14 méteres kilátó helyett 40 millióból építettek újat.

Debrecen - A Zsuzsi vonat végállomásánál, a régi 14 méteres kilátó helyett 40 millióból építettek újat.A mézeshegyi tavat is érinti az a nyolc kilométeres kéktúra útvonal, melynek egyik új, a fejlesztés részeként megvalósult pihenőjénél ismertette Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója közel 170 milliós, főként uniós forrásból elkészült beruházásukat csütörtökön. Arról azonban már dr. Papp László polgármester beszélt ugyanott, hogy a most átadott 4,3 kilométer kerékpárút a Debrecentől keletre fekvő erdőséget is bekapcsolja a város kerékpárút-hálózatába, az Erdőspusztákat pedig ezután nagyobb hangsúllyal ajánlják majd a turisztikai kiadványokban.

Szalacsi Árpád ezt követően terveikről szólt, mielőtt a városvezetővel hivatalosan átadták az országban ritkaságszámba menő 25 méter magas, új Hármashegyi kilátót, melynek tetejéről nemcsak Debrecent, de a Bihari hegységet is megcsodálhatják azok, akik megmásszák a 101 lépcsőfokot. Mint mondta, jövőre felújítják az önkormányzattól átvett hármashegyi erdei iskolát, amit egyúttal kerti foglalkoztatóval és tanösvénnyel is kibővítenek.

-HBN-SZFÁ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában