Helyi közélet

2014.10.15. 11:22

Olvasói levél: Az átkozott macskaetetők nevében

Debrecen - <em>A Naplóban olvastam nemrégiben néhány hölgy felháborodott írását arról, hogy macskák vannak a temetőben s egyesek még etetik is őket. Néhány dolog elkerülte a hölgyek figyelmét, pedig azokon is fel lehet háborodni a „széplelkeknek”.</em>

Debrecen - A Naplóban olvastam nemrégiben néhány hölgy felháborodott írását arról, hogy macskák vannak a temetőben s egyesek még etetik is őket. Néhány dolog elkerülte a hölgyek figyelmét, pedig azokon is fel lehet háborodni a „széplelkeknek”.Például, hogy a macskák nem maguktól mennek a temetőbe, hanem vannak, akik úgy vélik, hogy a felesleges cicáktól úgy szabadulhatnak meg, ha kidobják őket oda. Persze, ivartalaníthatnák is az anyacicákat, de az pénzbe kerül.

Előfordult, hogy olyan piciket tettek ki a forgalmas útra, melyeknek még a szemük sem nyílt ki remélve, hogy majd csak elüti őket egy autó, de egy ilyen átkozott macskaetető megtalálta s megmentette őket.

A széplelkek azt sem találják felháborítónak, hogy rókák is élnek és szaporodnak a temetőben, s hozzájuk hasonlóan üldözik, s ha tehetik, szétmarcangolják a macskákat.

A városnak sok mindenre van pénze, stadionra, fociakadémiára, de a temető és az erdő közötti kerítésre nem telik, bár erre a célra az érzékeny lelkűek adakozhatnának. Egyébként a macskaetetők saját pénzükön veszik az ennivalót, az anyacicáknak a fogamzásgátló tablettákat az állatorvostól, gyógyszert a betegek gyógyítására, s nem a sírokon, hanem meghatározott helyeken műanyag tányérokból etetnek. Jobban ügyelnek a rendre, tisztaságra, mint esetleg a széplelkek a saját lakásuk táján.

Elnézést, ha valakit megbántottam, de az igazságot írtam.

(Név és cím a szerkesztőségben)


Szóljon hozzá Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában