Helyi közélet

2014.10.08. 17:14

Népszerű lett a 2-es villamos

Debrecen - Befejeződtek az út- és járdarekonstrukciós munkák a 2-es nyomvonala mentén.

Debrecen - Befejeződtek az út- és járdarekonstrukciós munkák a 2-es nyomvonala mentén.

A 2-es villamos építésekor keletkezett károk helyreállítását az uniós beruházás keretében kizárólag a nyomvonalba eső területeken lehetett megvalósítani. Az önkormányzat ennél azonban jóval többet, faltól-falig terjedő felújítást szeretett volna, amelyhez a kormány 1,8 milliárd forintot biztosított – ismertette Debrecen polgármestere a Piac és a Széchenyi utca sarkán tartott tájékoztatón. Kósa Lajos elmondta: a pluszpénzből egyebek mellett utakat, járdákat, parkokat, kerékpárutakat, parkokat hoztak helyre és építettek. A Piac utcán, a Széchenyi és a Miklós utca közötti részen mostanra készült el teljes egészében a díszkőburkolás.

A remízbe is

Dr. Papp László alpolgármester ezt azzal egészítette ki, hogy a fent említett keretből 145 millió forintért a közeljövőben 550 méter hosszan felújítják az Ispotály utcai, a villamosremízbe vezető rossz állapotban lévő villamos pályát.

A másik alpolgármester, Pajna Zoltán arról számolt be, hogy a nem belvárosi villamosmegállókba jegyautomatákat vásárolnak, amelyekből akár bankkártyával is lehet majd vásárolni. Egy olyan univerzális szerelőautót is beszereznek, amelyet a felsővezeték karbantartásakor és a pálya közötti fű nyírásakor is tudnak használni.

Népszerű a 2-es

– A projekt keretében a Petőfi tér részlegesen megújult. Az átfogó átépítéssel együtt járó intermodális központ kialakítása várhatóan két-három év múlva kezdődik meg. Egyebek mellett parkolóház épül és odakerül a helyi mellett a helyközi buszpályaudvar is - közölte Pajna Zoltán.

Szavaiból az is kiderült, hogy a debreceniek a jelek szerint megszerették a 2-es villamost. A statisztikák szerint a korábban arra járó autóbuszokhoz képest több mint 30 százalékkal nőtt az az új villamoson utazók száma.

Kérdések

A sajtótájékoztató végén először azt kérdeztük a polgármestertől, hogy nagy eső esetén nem fog-e befolyni a víz a Piac utcai új, megemelt díszkőburkolatról a legalább fél méterrel lejjebb lévő Csonkatemplomba. Elég az ajtóba beépített kis folyóka? Kósa Lajos erre úgy reagált, hogy 99,9 százalék, hogy nem, mert olyan a kialakítása. Ahhoz nagyon extrém időjárásnak kellene lenni.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mikor burkolják újra a Piac utcán, a Miklós utca és a majdnem a Vásáry István utcáig hetek óta felbontott járdát. Mint megtudtuk, az az E-On beruházása, mellyel kapcsolatban az áramszolgáltató azt ígérte, hogy október végére elkészítik a díszkőburkolatot. Kósa Lajos azt mondta: a város támogatja a beruházás elvégzését.

HBN-OCs


Szóljon hozzá cikkünkhöz a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában