Helyi közélet

2014.10.04. 13:21

Kutyaszorító helyzetbe került az állatmenhely

Derecske - Áll az építkezés a Kandia utca szomszédságában készülő menhelyen, a környéken lakók viszont továbbra is molinókkal tiltakoznak annak építése ellen.

Derecske - Áll az építkezés a Kandia utca szomszédságában készülő menhelyen, a környéken lakók viszont továbbra is molinókkal tiltakoznak annak építése ellen. Az Állatbarátok Közhasznú Egyesülete 2012 júliusában vette bérbe 25 évre az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant.

– Új közbeszerzési eljárás indult a menhely épüléséhez, ugyanis a korábbi kivitelező nem tartotta be a szerződésben foglalt ­határidőket, valamint egy tervezési hiba miatt a korábban felhúzott épületet le is kellett bontani.

Nyár elején pár méterrel arrébb újrakezdték az építkezést, ami jelenleg szünetel – tájékoztatott Varga András, a projekt munkatársa.

Kiemelte, néhány héten belül új kivitelező folytathatja a munkát, de az eljárás ismétlése miatt a menhely legkorábban jövő év tavaszán készülhet el.

HBN


02.08.2014 | Derecske - Egyelőre nem született meg a megegyezés az állatvédők és a lakosok között. A helyiek továbbra is molinókkal tiltakoznak az épülő kutyamenhely ellen.


20.06.2014 | Derecske - A helyiek tiltakoznak az épülő kutyamenhely ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában