Hol lesz a kutya vacsorája?

Garabuczi Sándorné (balról): a lakosság tíz százaléka él ezen a környéken. A háttérben az építkezés területe.
Garabuczi Sándorné (balról): a lakosság tíz százaléka él ezen a környéken. A háttérben az építkezés területe. - © Fotó: Matey István
Derecske – A helyiek tiltakoznak az épülő kutyamenhely ellen.

Körzeti kutyatelep többet ér, mint a családok élete. Tiltakozzunk ellene! A Kandián is legyen jó élni” – olvasható a derecskei lakosok menhely elleni tiltakozó molinóján.

Állandó kutyaugatás, bűz és rágcsálók megjelenése – a Kandia utcán és annak környékén élők leginkább ezektől tartanak, amit az épülő kutyamenhely magával hozhat.

– A házaktól mindössze száz méterre épül a telep, de van olyan idős ember, aki csupán huszonöt méterre lakik tőle. A magas zajvédő csak kerítésnek jó, a szagokat nem állítja meg, ráadásul a menhelyre nemcsak Derecskéről, hanem az egész megyéből hoznak ebeket, az egyesületben pedig szinte nincs is helybeli tag. Viszont a probléma a derecskeieket terheli, megfosztva ezzel őket a nyugalmuktól, élhető környezetüktől, ami alapvető emberi jogunk – mondta felháborodva tegnapi ottjártunkkor Garabuczi Sándorné, akinek lánya és két kisunokája lakik az utcában.

HBN-SZM

Helyszíni riportunk teljes terjedelmében a szombati Naplóban olvasható.