Helyi közélet

2014.09.25. 15:07

Az ügyintézés és a sport is új központot kapott

Nádudvar - Három helyett már csak egy épületbe kell járni hivatalos ügyben.

Nádudvar - Három helyett már csak egy épületbe kell járni hivatalos ügyben.

Mintegy 300 millió forintból valósult meg Nádudvaron a belváros funkcióbővítő beruházásának utolsó két eleme, melyeket csütörtök délelőtt adtak át. A polgármesteri hivatal mögött felhúzott, új kétszintes épület régi vágyát teljesíti a hivatali dolgozóknak, s a nádudvariaknak. Végre egy helyre költözhet az eddig három épületben zajló ügyintézés, valamint a kormányablak is méltó körülmények között tudja fogadni az ügyfeleket. Bár az épület (s a környéke) még nincs teljesen készen, hiszen az emeleti második ütem befejezésének még néhány hét híja van, s a földszinten is van még teendő, de azért már jól látszik, hogy sokkal világosabb, tágasabb és komfortosabb az új létesítmény a régieknél.

Tíz pályázat, kétmilliárd

Beke Imre polgármester szerint legalább 2-3 hét, mire megnyithatja kapuit az új hivatal, amibe egyelőre a régi bútorok kerülnek, a berendezésekre ugyanis nem vonatkozott a pályázat. A város vezetője erre utalva köszöntőjében hangsúlyozta, bíznak benne, hogy a berendezések, s a régi hivatali épület is megújulhat a közeljövőben egy arra alkalmas pályázat keretében.

Berki Judit, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgató-helyettese emlékeztetett, a 2007-2014 között tíz nyertes pályázatnak köszönhetően 2 milliárd forint értékű támogatás érkezett Nádudvarra, melyeket az önkormányzat, valamint helyi vállalkozók nyertek.

Több munkahely

Bodó Sándor országgyűlési képviselő erre reflektálva megjegyezte, míg az előző ciklus az életszínvonalat javító beruházásokról szólt - mintegy 80 százalékát fordították erre a rendelkezésre álló EU-s támogatásoknak -, addig a következő időszakban a gazdaságfejlesztés kap fontosabb szerepet.

- A következő időszakban a fő cél, hogy ne csak a közmunka nyomán, de a piaci környezetben is mind több állandó munkahely létesüljön - hangsúlyozta, hozzátéve: örvendetes, hogy végre újra helyben dönthetnek a helyi forrásokról olyan szakemberek, akik ismerik az itteni viszonyokat és szükségleteket.

Változatos lehetőségek

Miután az átadón részvevő politikusok, hivatali dolgozók, s a legnagyobb nádudvari cégek képviselői bejárták az új polgármesteri hivatal épületét, rövid séta után megtekintették az új Jókai utcai sportcentrumot is, amit a korábbi lepusztult sportpálya helyén valósítottak meg az Emődi-tó szomszédságában. A szintén emeletes épületben a kiszolgáló helyiségek mellett fallabda-, valamint bowling-pálya, az épület háta mögött pedig a megújult kézilabda- és streetball-pálya, valamint köztéri kondipark várja a sportolni vágyó helyieket, akinek azért még néhány hetet várniuk kell, míg minden teljesen elkészül.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában