Helyi közélet

2014.07.03. 18:16

Kinevezték az egyetem új vezetését

Debrecen - Hivatalosan is átadták 2014. július 3-án a Debreceni Egyetem új vezetőinek kinevezéseit. Hárman elismerő oklevelet vehettek át korábbi tevékenységükért.

Debrecen - Hivatalosan is átadták 2014. július 3-án a Debreceni Egyetem új vezetőinek kinevezéseit. Hárman elismerő oklevelet vehettek át korábbi tevékenységükért.

A Debreceni Egyetem Szenátusa június 26-án választotta meg az immár hivatalosan is kinevezett vezetőket, akik az aktuális rektori ciklus végéig, 2017. június 30-ig tölthetik be hivatalukat.

Szilvássy Zoltán rektor rektorhelyettesi kinevezést nyújtott át Gaál István és Nagy János professzoroknak, az Agrártudományi Központ főigazgatói feladataival Komlósi Istvánt, a Klinikai Központ vezetésével pedig Édes Istvánt bízta meg. Semsei Imre az Egészségügyi Kart, Szűcs Edit a Műszaki Kart vezeti dékánként. A Technológia és Tudástranszfer Központ igazgatójaként Bene Tamásnak, a Nemzetközi Oktatási Központ vezetőjeként Jenei Attilának gratulált a rektor. Új vezetője van a Debreceni Egyetemen a Tanárképzési Központnak, amelyet Maticsák Sándor főigazgató irányít, a Gyógyszerfejlesztési Koordinációs Központ igazgatójává Páll Dénest nevezte ki a rektor. A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központját továbbra is Pilishegyi Péter vezeti, ezúttal főigazgatói tisztségben. A Debreceni Egyetem oktatási igazgatói feladataival Pósánné Rácz Annamáriát bízták meg, a Tudományos Igazgatóságot ezentúl is Varga Zsolt vezeti.

Szilvássy Zoltán a kinevezések átadásakor elismerő oklevelet nyújtott át Husi Gézának, aki az elmúlt egy évben megbízott dékánként irányította a Műszaki Kart; Fábián Gergelynek, az Egészségügyi Kar leköszönő dékánjának és Agócsné Ádám Vilmának, aki oktatási igazgatóként töltött be meghatározó szerepet a Debreceni Egyetem életében.

Mozgalmas egy év áll mögöttünk – utalt vissza Szilvássy Zoltán a rektori kinevezése óta eltelt időszakra –, az előttünk álló feladatokhoz és kihívásokhoz pedig eredményes munkát kívánok, bízom benne, hogy együtt visszük újabb sikerek felé a Debreceni Egyetemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában