Helyi közélet

2014.07.18. 10:36

Szépen épül, gyarapszik a gyülekezet

Hajdúsámson - Közel tíz éve szolgál Lovász Krisztián református lelkipásztor Hajdúsámsonban.

Hajdúsámson - Közel tíz éve szolgál Lovász Krisztián református lelkipásztor Hajdúsámsonban.

Amikor 2005-ben a településre érkezett egy jó adottságú, de kissé elöregedő gyülekezetet talált a lelkipásztor. A gyülekezet építését ezért a gyermekek bevonásával kezdte, a gyülekezet pedig mára már szinte teljesen lecserélődött.

Több keresztelő, mint temetés

Az elmúlt kilenc évben ugyan sok száz embert el kellett temetnie, örvendetes azonban, hogy ez idő alatt a keresztelések száma még ezeket is felülmúlta.

A lelkipásztor elmondta, hogy nagyon sokan járnak templomba és a gyülekezeti tagok közül egyre többen segítenek neki a gyülekezet építésében. Igazi csapatként kezdenek működni a sámsoni reformátusok. Mindez a pünkösdi családi napon is érezhető volt, ahol majd’ kétszázhúsz tag vett részt a bánki programokon.

Lovász Krisztián kiemelte, hogy a legfontosabb mindig is az volt, hogy az emberek szeressenek a templomba járni, tudjanak belekapaszkodni az igébe, és csak ez után a második legfontosabb, hogy közös programok is szerveződjenek. Kifejtette, az, hogy egyre többen járnak az alkalmakra elsősorban Isten munkája, és kellett ehhez az is, hogy személyesen is megszólítsák az embereket és megértessék velük, hogy a keresztyén lét nem csak vasárnapokra szól, hanem vasárnaptól vasárnapig tart.

HBN

A teljes cikk a Napló pénteki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában