Helyi közélet

2014.07.24. 14:00

A katarzis is más lesz, mint eddig

Debrecen - Kísérletező csapatként fogadták el a Magashegyi Underground zenekart.

Debrecen - Kísérletező csapatként fogadták el a Magashegyi Underground zenekart.Néhány éve még csak kis klubokban, néhány tucat ember előtt játszottak, csütörtök este fél hattól viszont már a Magashegyi Undergroundé a nagyszínpad a Campuson. Ebből az alkalomból énekesnőjükkel, Bocskor Bíborkával beszélgettünk.

A Nagyszínpad annak a jele, hogy áttörést ért el a csapat, mostanra igazi sztárokká váltatok?

Bocskor Bíborka: Tetten érhető, hogy egyre többen járnak a koncertjeinkre. Nagyon örülök annak, hogy mind többen csatlakoznak a zenénkhez, mert igazából akkor van értelme ezt csinálni, hogyha értő fülekre talál. Lassan 7-8 éve állunk különböző színpadokon. A nagyszínpad teljesen más állapotot, képet, létezést nyújt egy zenekar életében, mint egy kis klub. A filmen minden gesztusnak kisebbnek, a színpadon nagyobbnak kell lennie mint az életben. A színpadra felvitt tárgyak azonnal valamilyen jelentéstartalmat kapnak, felnagyítódnak, most is lehet ilyen.

A mostani fellépés miben lesz más mint a korábbi itteniek?

Bocskor Bíborka: Hónapok óta készülünk a nyári fesztiválszezonra. Az eddigieknél modernebb hangzásokkal igyekszünk megjelenni. Eddig nem használt új hangszereket vontunk be és egy ki­csit újragondoltuk a dalokat. A katarzis is merőben más lesz mint az eddigiek.

Mit szólsz ahhoz, hogy egyre több olyan hazai együttes jelenik meg, amelyek a ti nyomdokaitokon haladnak, olyan jellegű igényes zenét játszanak, olyan tartalmas szövegeket igyekeznek írni, mint a magashegyi?

Bocskor Bíborka: Tényleg nagyon sok ügyes zenekar tűnik fel mostanában. Látok fejlődést ebben a dologban. Ugyanakkor féltem őket és minket is attól, hogy valamilyen külső behatás nehogy lekösse a szárnyaikat, szárnyainkat. De örülök annak, hogy minket egy kísérletező csapatként fogadtak el.

Hogyan születnek a számaitok? A próbákra, vagy a stúdióba visztek be ötleteket?

Bocskor Bíborka: A próbákra és a stúdióba is. Nagyon nehéz a zenekart feltérképezni. Masszív közösségről van szó, ahol mindenki egyformán fontos. Általában úgy dolgozunk, hogy valaki hoz egy alapötletet és azt közösen megfejtjük, kibontjuk, kiszínezzük. ­Ugyanakkor mindenkinek van vétójoga is! Így olyan dalok születnek, amelyek mindannyiunk érzelmeit, stílusát tartalmazzák. Valószínűleg ettől működik jól a zenekar, maximalista a csapat!

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában