Helyi közélet

2014.06.10. 16:36

Kerékpárral a Nagyállomásra? Bajos!

Debrecen - Hamarosan már nem kell leszállni a kerékpárról, ha a Nagyállomásra tartunk.

Debrecen - Hamarosan már nem kell leszállni a kerékpárról, ha a Nagyállomásra tartunk.Miért tilos kerékpárral behajtani a Barna utca sarkától a Petőfi tér és Erzsébet utca kereszteződéséig, a Nagyállomásig? - osztotta meg a Naplóval panaszát olvasónk. Hozzátette, kerékpárral közlekedve a Nagytemplomtól a Nagyállomásig nyílegyenesen, pár perc alatt eljutna az ember, ha a behajtást tiltó tábla ezt nem akadályozná. Így viszont a Barna utca sarkától a tábla miatt a legegyszerűbb, egyenesen haladás helyett le kell szállni a kerékpárról, a járdán tolva lehet eljutni a célig, vagy szabálytalanul – valószínűleg így jár el sok biciklis a gyorsabb haladás érdekében – a járdára felhajtva tekerni tovább...

Változni fog

A problémát az okozza, hogy az Erzsébet utca állami út. A jelenleg érvényes forgalmi rend szerint az állami utakat keresztező, önkormányzati kezelésben levő utcákban az állami út csatlakozása előtti utcától kezdve a lassú járművekre vonatkozó behajtási tilalom van érvényben.

- Debrecen városában visszatérő probléma az, hogyan lehet kerékpárutat létesíteni olyan utcában, amely állami utat keresztez. Mivel ezekben az esetekben az állami utak túlnyomó részben önkormányzati kezelésben található utcákkal alkotnak csomópontot, egyeztetések kezdődtek az útkezelők között a kerékpáros átvezetések megoldása érdekében. Elértük, hogy a kerékpárosokra vonatkozó tilalom hosszának csökkentése a jelzőtábláknak a csomópontokhoz történő közelebb helyezésével megoldható legyen. Ennek fényében a Petőfi tér és az Erzsébet utca csomópontjában a Petőfi tér irányából a Barna utca csatlakozása után kihelyezett, lassú járművekre vonatkozó behajtási tilalom módosul: a Petőfi téren a kerékpárosok részére az Erzsébet utca csatlakozása előtti utolsó kapubejáróig a forgalmi sáv igénybevételét lehetővé tesszük – tájékoztatott a városüzemeltetési osztály illetékese.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában