Helyi közélet

2014.05.25. 11:27

Családok versenyeztek Hajdú-Bihar megyében

Debrecen - A Kovács család nyerte a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedő Hajdú-Bihar megyei fordulóját.

Debrecen - A Kovács család nyerte a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedő Hajdú-Bihar megyei fordulóját.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága is megrendezte 2014. május 24-én Debrecenben a „Közlekedik a család” elnevezésű országos vetélkedő megyei fordulóját. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében a család minden tagjának megfelelő ismerettel és gyakorlati tudással kell rendelkeznie.

A családtagok a feladatokat részben együtt, részben pedig egyénenként oldották meg. A résztvevők KRESZ tesztlapokat, valamint műveltségi tesztet töltöttek ki, majd különböző állomásokon autós és kerékpáros ügyességi pályákon mérhették össze tudásukat. A felnőtteknek a városi közlekedésben is részt kellett venniük, mely feladat végrehajtását egy gépjárműoktató is felügyelte.

A jelenlévők a helyszínen kipróbálhattak egy motorkerékpár szimulátort is, amely egy valódi motor kormányból, fék- és váltóberendezésből, valamint a hozzá rögzített ülésből áll. Ehhez tartozik egy olyan oktatóprogram is, ami felkészíti a motorosokat az esetleges veszélyhelyzetekre. A szimulátor segítségével biztonságos körülmények között gyakorolhatók a KRESZ szabályai. Aki kipróbálta, olyan valós forgalmi szituációkkal találkozhatott, amelyre sokszor nem is számítana a közlekedés során.

A vetélkedőn részt vevő valamennyi család ajándékcsomagot vehetett át a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságtól.

A verseny összesített végeredménye:

Harmadik helyezett lett a hajdúböszörményi Patkó család, akik egy 15.000 forintos vásárlási utalványt nyertek.

Második helyezett lett a debreceni Szöllősi család. Ők egy 20.000 forintos vásárlási utalványt nyertek.

Első helyezett a Kovács család lett, akik egy 30.000 forintos vásárlási utalványt nyertek. A Nagymacsról érkező család képviseli majd Hajdú-Bihar megyét a döntőben, melyet 2014. szeptember 13-án Zsámbékon rendeznek.

Gratulálunk a megyei versenyen kiválóan szereplő családoknak és sok sikert kívánunk az országos versenyen résztvevő megyei győztesnek!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -


Debrecen - Kresz-teszt, parkolás, vezetés és kerékpározás döntött. A Kovács család nyerte a közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei fordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában