Helyi közélet

2014.03.21. 16:13

Szociális központot és turistaházat avattak Körösszakálban

Körösszakál - Az Erdélyből érkező Homoródalmás testvértelepülés fúvószenekarának ritmusai fogadták a településre érkező vendégeket és az avatáson megjelenő helybéli lakosokat.

Körösszakál - Az Erdélyből érkező Homoródalmás testvértelepülés fúvószenekarának ritmusai fogadták a településre érkező vendégeket és az avatáson megjelenő helybéli lakosokat.

Samók Gyula, a község polgármestere örömmel köszöntötte azt a sok-sok megjelent embert, akik az elmúlt egy év időszakában munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy Körösszakálban mintegy 235 millió forint értékű fejlesztés valósult meg.

Okuk van a település lakóinak az ünneplésre, hisz megvalósult a szociális alapszolgáltató központ 107 millió Ft értékben, és elkészült a turistaház 44 millió forintért, valamint megújult a polgármesteri hivatal. Tavaly nyáron a vihar által okozott kár a sportcsarnoknál 63 millió forintért lett kijavítva, az orvosi rendelő felújítása és az eszközbeszerzés most folyik 13 millióért.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő elmondta a megjelenteknek, hogy Körösszakál település jól látja, hogy a talpra állás egyik lehetősége a mezőgazdasági termelés mellett a turizmus feltételeinek megteremtése. Az adósság alól való megszabadulás után a lakosságot kívánják segíteni, ezt segítik a fejlesztések, melyek tovább folytatódnak.

Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke szólt arról, hogy a megyei önkormányzat segíti azokat a közösségeket, akik tenni akarnak. Olyan beruházásokat kell megvalósítani, hogy a települések élhetőbbek legyenek. Az itt lakó emberek ne költözzenek el innen, hanem a városokból ide költözzenek. Örült a polgármester szavainak, aki elmondta, hogy a most felavatott turistaház első lakói az Erdélyből érkező Homorodalmás testvértelepülés lakói voltak.

Az ünnepséget színesítették a helyi nemzetiségi nyugdíjasklub énekesei és a Berekböszörményből érkező Tóth testvérek citeraszólói.

Az ünnepségen megjelentek átsétáltak a turistaház melletti udvarba, ahol Répási István református lelkipásztor megáldotta az új létesítményt, majd Ionut Negrau helyi ortodox tisztelendő felszentelte az új épületet.

Ezt követően a nemzetiszínű szalagot Tóth Attila, a megyei közgyűlés alelnöke, dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője és Samók Gyula polgármester vágta át, majd a jelenlévők megtekintették az új létesítményeket.

Az avató ünnepség után a település megvendégelte mindazokat, akik a most felavatott létesítmények létrejöttében közreműködtek.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában