Helyi közélet

2014.03.27. 08:54

Küzdelem az elnéptelenedés ellen

Nagyhegyes - Előadásokkal (is) segítették a nagyhegyesiek testi és szellemi egészségének megőrzését.

Nagyhegyes - Előadásokkal (is) segítették a nagyhegyesiek testi és szellemi egészségének megőrzését.

Hajdúháti Hétmérföldes értékmegtartó és értékteremtő projekt elnevezéssel Nagyhegyes község mintegy 85 millió forintos támogatást nyert, egyedüliként az észak-alföldi régióban. A program első nyilvános eseménye volt a március 21-én megtartott előadás-sorozat, melyen a közönség találkozhatott az egy héttel korábban Kossuth-nagydíjban részesült Jókai Anna írónővel is.

Egészségről, foglalkoztatásról

„A magyarság testi és szellemi egészségének megőrzése a XXI. században” címet viselte az az előadás-sorozat, melynek nyitányaként dr. Ádány Róza a Debreceni Egyetem egyetemi tanára a nemzetközi és a hazai népegészségügy fontosságáról, valamint a magyar egészségvédelem területi különbségeiről beszélt. Őt Gerő Ildikó igazgató követte, kiemelve a község társadalmi felzárkózása érdekében eddig tett erőfeszítéseiket. Biztosította a település lakóit, a Türr István Képző és Kutató Intézet Debreceni Igazgatósága a továbbiakban is támogatja a foglalkoztathatóságot javító képzési lehetőségekbe való bekapcsolódást. Bajusz Istvánné polgármester tájékoztatójában kitért arra, hogy egyedülálló lehetőséget biztosít az elnyert pályázati támogatás a helyi kezdeményezések felkarolására, a településről való elvándorlás mérséklésére.

HBN

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában