Helyi közélet

2014.03.25. 14:19

Jutalom, apró megjegyzéssel

Hajdú-Bihar - 9 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül 1017 – kétezer lélekszám alatti – település.

Hajdú-Bihar - 9 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül 1017 – kétezer lélekszám alatti – település.Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatoknak március 6-ig lehetett pályázni fejlesztési támogatásra. Ezt Hajdú-Bihar megyében hét település megtette: Ártánd, Bojt, Darvas, Gáborján, Újiráz, Vekerd és Zsáka pályázott és nyert, összesen 72 millió forintot. Az államtitkár emlékeztetett: a kormány döntése szerint a támogatást a települések szigorúan csak út- és járdaépítésére, illetve -karbantartására, csapadékelvezetési rendszer kiépítésére, valamint épületek felújításra fordíthatják. E héten pénteken a Magyar Államkincstár debreceni kirendeltségén kerül sor a szerződések aláírására, az összeg több részletben érkezik, és várhatóan még ebben a hónapban utalják az elsőt.

A jutalomnak örülni kell, de a kérdés mégiscsak felmerül, mire elég a 10-20 millió, és mire lehetne még elég, ha nem lenne kötött a felhasználása - erről nyilatkoznak holnapi lapszámunkban a polgármesterek.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában