Helyi közélet

2014.03.13. 14:32

A hölgyek jobban kedvelik

Debrecen - Egyre több banki ügyfél rendelkezik hazánkban is hitelkártyával. A lakosság körében egyre népszerűbb a hitelkártya. A GfK Hungária pénzügypiaci felmérése szerint átmeneti csökkenés után az elmúlt két évben ismét nőtt a hitelkártyával rendelkezők köre, és változás állt be a nemek arányát tekintve is.

Debrecen - Egyre több banki ügyfél rendelkezik hazánkban is hitelkártyával. A lakosság körében egyre népszerűbb a hitelkártya. A GfK Hungária pénzügypiaci felmérése szerint átmeneti csökkenés után az elmúlt két évben ismét nőtt a hitelkártyával rendelkezők köre, és változás állt be a nemek arányát tekintve is. Egyre nagyobb a hitelkártyával rendelkező banki ügyfelek aránya a GfK Hungária pénzügyi felmérése, a Retail Banking Monitor szerint. Az elmúlt években egyenletes növekedést mutatva elérte a 7 százalékot a 15-69 éves lakosság körében a hitelkártyával rendelkezők aránya. A 2010-ben mért adathoz képest megváltozott a nemek aránya is: míg addig a férfiak körében volt némiképp népszerűbb a termék, az utóbbi három évben állandósult a nők elsőbbsége.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában