Helyi közélet

2014.01.06. 18:46

Kordonozással csak veszélyesebb lenne

Debrecen - A tömegnek biztosítani kell a szabad mozgás lehetőségét.

Debrecen - A tömegnek biztosítani kell a szabad mozgás lehetőségét.Egy több ezer embert vonzó rendezvénynél biztonsági okok miatt nem lehet a tömeg mozgását akadályozni. A debreceni főtéren a villamospálya kordonnal való elzárása a gyalogosforgalmat keresztirányban olyan mértékig szűkítené le, amely például egy vihar, vagy bármilyen más nem várt esemény miatt súlyos biztonsági problémát okozhatna! Mindezt arra kaptuk válaszként a Főnix Rendezvényszervező Kft. kommunikációs vezetőjétől, Kerekes Sándortól, hogy a rendezőknek milyen lehetőségük van a nagyrendezvények biztonságosabbá tételére.

Emlékezetes, az Agora levelezői vetették fel a szilveszteri eset kapcsán, hogy talán kordonozással lehetne elválasztani a tömeget a villamosközlekedéstől. A másik felvetés az volt: egyáltalán szükséges-e a villamosok által használt területet igénybe venni? Erre a kérdésre Barabás Zoltán, gasztronómiai nagyrendezvények szervezője válaszolt, aki elmondta, a pulykanapok idején például szükség van erre, hogy a vendégeket kulturáltan ki lehessen szolgálni, ilyenkor egyeztetve a DKV-val a Nagyállomás és a Régi Városháza, illetve a Nagyerdő és Kálvin tér között járnak a villamosok. Több éve gyakorlat ez minden olyan főtéri rendezvénynél, ahol közönség várható létszáma szükségessé teszi a villamos pálya sétatéri szakaszának igénybevételét- erősítette meg Kerekes Sándor.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában