Helyi közélet

2014.01.27. 19:18

Egy igazi közös ünnep

Álmosd - Többek közt kiállítással köszöntötték a Magyar Kultúra Napját Álmosdon.

Álmosd - Többek közt kiállítással köszöntötték a Magyar Kultúra Napját Álmosdon.A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én emlékezetes ünnepséget rendeztek az Álmosdi Református Egyházközség közelmúltban felújított Gyülekezeti Házában.

Az álmosdi születésű Molnár Tiborné Király Zsiga-díjas hímző által vezetett Debreceni Tisztaforrás hímző kör és a Kabai Kézimunka szakkör kiállítását Hubert Erzsébet etnográfus ajánlotta a zsúfolásig megtelt gyülekezeti ház álmosdi, debreceni és kabai illetőségű közönségének.

A gyülekezeti kórus gyönyörű énekei után a településhez oly sok szállal kötődő Kölcsey Ferencre, a Himnusz költőjére emlékezett rendkívül érdekes előadásában Nagy Sándor József, a Kölcsey Társaság elnökségi tagja.

Meglepetés

A vendégeknek meglepetésként az Álmosdon élő Ponta Sándorné Vásárhelyi Piroska mondta el a Kölcsey emlékére írt saját versét, amit nagy elismeréssel fogadtak a jelen lévők. A Diószegi Béláné gondnok által szervezett emlékezetes ünnepség felemelő percei voltak azok, amikor a résztvevők együtt énekelték el a Himnuszt.

A vendéglátók figyelmessége és elismerése jeléül Buzás Árpád lelkipásztor mondott köszönetet és adott át egy „Álmosd” feliratú emléktárgyat valamennyi kiállítónak. A szeretet-vendéglátással zárult délután az emberi és kulturális értékek őrzésének követendő példája – tájékoztatta lapunkat dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány kurátora.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában