Helyi közélet

2014.01.30. 19:22

70 évig alkothatott, rendületlenül az Alföldön

Hajdúböszörmény - Uniós forrásból újították fel, a festő hagyatékát is bemutatja.

Hajdúböszörmény - Uniós forrásból újították fel, a festő hagyatékát is bemutatja.Maghy Zoltán olyan név, amely méltán jelzi Hajdúböszörmény szellemiségét, kulturális értékeit ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Nyakas Miklós történész a Maghy Emlékházat a Deák Ferenc utca 2. alatt.

A hajdúváros szülötte, festőművésze 1903-ban született és 97 évesen halt meg, a hajdúság hű krónikásának tartották. A most felújított, több mint 100 esztendős ház korábban a Maghy család tulajdona volt, ott élt és alkotott a művész. Később állami kézbe került. Most 10 hónap alatt emlékházzá alakították, valamint irodalmi kör is működik az épületben. A Szociális Szolgáltatási Központ által pályázott 10 millió forintos uniós forrásból újult meg. Töviskes Magdolna, a Szociális Szolgáltatási Központ vezetője elmondta, rendezvények, tréningek, közösségi szociális munkának a megvalósításához szeretnék igénybe venni. A falakon, emléket állítva, ott lesznek Maghy Zoltán festményei.

 HBN

További részletek a Napló holnapi számában és a naplo.hu-n olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában