Helyi közélet

2013.12.06. 17:39

Új ismeretek a szívbetegségek feltárásához

Debrecen - A szívritmuszavarok és a kórosan gyengülő szívizom összehúzódások sejtélettani hátterének feltárásával Donald M. Bers professzor olyan népegészségügyi szempontból fontos szív-érrendszeri betegségek természetének megértéséhez járult hozzá, mint a szívinfarktus és a krónikus szívelégtelenség.

Debrecen - A szívritmuszavarok és a kórosan gyengülő szívizom összehúzódások sejtélettani hátterének feltárásával Donald M. Bers professzor olyan népegészségügyi szempontból fontos szív-érrendszeri betegségek természetének megértéséhez járult hozzá, mint a szívinfarktus és a krónikus szívelégtelenség. Ezen munkája elismeréseként kapta meg idén a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetést, melyet a Debreceni Egyetem Orvos–és Egészségtudományi Centrum immár tizenegyedik alkalommal ad át olyan kutatóknak, kutatócsoportoknak, akiknek a munkája lényeges előrehaladást eredményezett a molekuláris orvostudomány területén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában